utorak, 31. listopada 2017.
Fantastični nadjevi uz koje piletina ne može dosaditi
Pileća prsa nikako ne mogu biti dosadna pogotovo pohovana i punjena sirom, bundevom, kestenom, gljivama, špinatom...
Dosadi li klasično pripremljena piletina, spas su nadjevi koji joj pružaju slast. Prsa ili otkošteni bataci, kao i cijelo pile mogu poslužiti kao nadahnuće za pripremu. Pileća prsa nakon nadijevanja popržite u tavi pa zapecite u pećnici, a poslužite ih uz omiljeni umak.
Kao ideje za nadijevanje neka vam posluže sezonske namirnice, poput bundeve, nezaslađenog pirea od kestena i pečena crvena paprika, a kako biste dobili osvježavajuću notu, poslužit će i usitnjene jabuke ili kriške krušaka koje prethodno možete i blanširati. Sočnost i primamljivu aromu pružit će i ajvar, senf, kremasti sir ili sojin umak.
Mediteranski nadjev
Stavite u posudu feta sir, naribanu narandžinu koricu, što sitnije sjeckanu ljutiku i majčinu dušicu. Sve dobro promiješajte, pileća prsa zarežite pa napunite. Popržite ih u tavi sa svake strane, ispecite u pećnici te poslužite u omiljenom umaku.
Suho meso i pistacije
Prodinstajte luk pa dodajte sušene brusnice, usitnjene pistacije i bijeli luk pa dinstajte desetak minuta. Otkoštite batake sa zabatcima tako da dobijete odreske. Na svaki stavite komad suhog mesa i nadjev, zarolajte i ispecite u pećnici.
Rolice sa špinatom
Pomiješajte vrhnje, mliječni namaz, nasjeckani špinat i bijeli luk te naribanu mozzarellu i parmezan. Začinite muškatnim oraščićem, solju i biberom pa napunite pileća prsa. Učvrstite čačkalicama pa ispecite u pećnici.
Pile punjeno gljivama
Prodinstajte luk pa dodajte šampinjone. Pomiješajte mlijeko s jajima i začinima pa ubacite krutone ili suhi hljeb te dinstane gljive. Ako je nadjev previše rijedak zgusnite ga prezlom, a razrijedite mlijekom. Napunite pile i ispecite ga u pećnici.
Pikantni odresci
Pileća prsa stanjite batom, premažite ih ajvarom pa na svaki odrezak stavite list suhog mesa ili sudžuk, krišku sira i sitno sjeckanu ljutu papričicu. Zarolajte pa ispecite na tavi i poslužite uz kremasti umak od gljiva.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar